Hajléktalan ellátás


Hajléktalan Ellátás

Baján az 1990-es évek eleje óta létezik hajléktalan ellátás, amit kezdetben a családsegítő központ működtetett, de ma már önálló szakmai egységként működik.

Jelenleg a Cédrus Református Egyesített Szociális Intézményen belül a következő ellátásokat biztosítja:

1. A Népkonyha (Telephely: Baja, Pokorny János u. 7.) naponta egy alkalommal biztosít meleg ételt nem csak hajléktalan személyeknek, hanem azoknak is, akiknek ugyan van fedél a fejük felett, de erre rászorulnak rossz szociális helyzetük miatt.

A népkonyha hétfőtől- vasárnapig, naponta 12,00 és 13,00 óra között van nyitva és 50 fő számára biztosít térítésmentes  ellátást.

2.. A Nappali Melegedő  (Telephely: Baja, Pokorny János u. 7.) hajléktalan személyeknek  - férfiaknak és  nőknek egyaránt -  biztosít lehetőséget  a közösségi együttlétre,  pihenésre,  tisztálkodásra, ruházatuk tisztántartására,  ételmelegítésre és annak  elfogyasztására.

A Nappali Melegedő hétfőtől-vasárnapig, naponta 8.00 – 18.00 óráig  van nyitva és  30 fő számára biztosít  térítésmentes ellátást.

3.. Az Átmeneti Szálló (Telephely: Pokorny János u. 1-5.) azon hajléktalan férfiak elhelyezését biztosítja, akik az életvitelszerű szálláshasználat és a szociális munka segítségével képesek az önellátásra. Az ellátást 12 fő számára tudjuk biztosítani, melynek igénybevétele rendszeres jövedelemmel rendelkezők számára térítésköteles. Az ellátás igénybevételét írásban kell kérelmezni. A szálló 24 órában tart nyitva.

4. Az Éjjeli Menedékhely (Telephely: Baja, Pokorny János u. 1-5.) az önellátásra és a közösségi együttélés szabályainak betartására képes hajléktalan férfiak éjszakai pihenését, valamint krízishelyzetben éjszakai szállás biztosítását lehetővé tevő szolgáltatás. A térítésmentes ellátást 8 fő számára tudjuk biztosítani naponta, délután 16.00 és reggel 8.00 óra között.

A  két telephelyen a négy szakmai egységben  összesen 9 munkatárs dolgozik. Az egységek nyitvatartási ideje egymáshoz kapcsolódik, így valakit mindig  lehet találni az ellátásban.

A szolgáltatást igénybevevőinket magánszemélyek  támogatják  adományaikkal: ruhát, élelmiszert kapunk, de néha  pénzt is, aminek nagy hasznát vesszük, mert ebből tudjuk finanszírozni azoknak az utazását, akik csak vidéken tudnak munkát vállalni, de nincs pénzük, hogy odautazzanak, illetve  szintén adománypénzből tudunk segíteni  a gyógyszerek kiváltásában is.

 

 

© Copyright 2010 BLink Info Kft., telefon: 06-70/338-5191.