Fogyatékosok Nappali Intézménye (FONI)

A FONI testi, érzékszervi, értelmi sérült, illetve autista gyermekek, fiatalok és felnőttek részére nyújt szakszerű nappali ellátást, alkalmat teremt társas kapcsolatok kialakítására, közösségi, szabadidős, kulturális programokon való részvételre.
Elsődleges célkitűzésünk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a családoknak, melyekben valamilyen sérültséggel élő, iskolarendszerben nem vagy már nem tanuló, 3 évesnél idősebb gyermek vagy fiatal felnőtt él, és ezért a szülők egyikének napjait az ő gondozása tölti ki. Intézményünk hétköznap, munkanapokon reggel 7.30 órától délután 15.30 óráig tart nyitva. Igény szerint napközben ebédet is biztosítunk. Ellátási területünk Baja városára és kistérsége településeire terjed ki.

Napközink tagjai képességeikhez mérten fejlesztő‘, szintentartó foglalkozásokon vehetnek részt. Kipróbálhatják, alakíthatják alkotóképességüket, tehetségüket a kézműves, zenés, táncos, irodalmi és természetismereti foglalkozásokon. Felszerelt tornatermünkben sportolhatnak, kreatív munkatársainknak köszönhetően pedig sok más érdekes program is várja ellátottainkat.

Gondozottaink családjait:
  -tanácsadással,
  -információnyújtással,
  -időszakos gyermekfelügyelettel is igyekszünk segíteni a rájuk nehezedő feladatok hordozásában, a hivatalos ügyek intézésében, a munkavállalásban.

 

„ NEM VAGYUNK MINDNYÁJAN ARRA HIVATOTTAK,
HOGY RENDKÍVÜLI DOLGOKAT HAJTSUNK VÉGRE,
HANEM ARRA, HOGY NAGYON EGYSZERŰ HÉTKÖZNAPI
MUNKÁT VÉGEZZÜNK,
RENDKÍVÜLI SZERETETTEL…”(JEAN VANIER)

Képek a Fogyatékosok Nappali Intézményéről

foni
 
foni
 
foni
 
foni
 
foni
foni
 
foni
foni
 
foni
 
foni
 
foni
 
foni
foni
 
foni
 
 
 
 
 
 
 

 

 

© Copyright 2010 BLink Info, telefon: 06-20/533-5142.